Menu Close

Porsche 911 – Műszaki Adatok

Porsche 911 Turbo S 2016 Műszaki Adatok Tesla
Porsche 911 Turbo S 2016 Műszaki Adatok Tesla from tesla.deminasi.com

Általános Adatok

A Porsche 911 egy nagy teljesítményű, kétszemélyes sportkocsi, amelyet az autógyártó cég, a Porsche AG gyárt. A Porsche 911 elsőként 1963-ban jelent meg, és azóta az egyik legnépszerűbb sportkocsi az autópiacon. A Porsche 911 egy kétüléses, hátsókerék-hajtású, szupersportkocsi, amelyet Porsche AG gyárt. A Porsche 911 a klasszikus vonalvezetésével és a kiváló teljesítményével híressé vált, amelyet az elmúlt évtizedek során számos technológiai fejlesztéssel fejlesztettek.

Műszaki Adatok

A Porsche 911 többféle változatban kapható, amelyek közül néhány a következő műszaki adatokkal rendelkezik: háromhengeres, négyhengeres, nyolchengeres, illetve nyolchengeres turbómotorokkal. Az egyes változatok különböző teljesítményűek lehetnek, attól függően, hogy a motor milyen típusú. A Porsche 911-esekben elérhető teljesítmények a következők: a háromhengeres motorok 300 lóerőt, a négyhengeres motorok 375 lóerőt, a nyolchengeres motorok 510 lóerőt, és a nyolchengeres turbómotorok akár 560 lóerőt is elérhetnek. A Porsche 911-esek sebessége elérheti a 250 km/h-t, az üzemanyag-fogyasztásuk pedig akár 7,4 liter/100 kilométer is lehet.

Váltó

A Porsche 911-esek alapvetően manuális váltóval rendelkeznek, bár néhány modellhez automata váltó is elérhető. A manuális váltók közül a legelterjedtebb a hétfokozatú PDK, amely azonnali váltást és rendkívüli teljesítményt biztosít. Az automata váltók közül a legelterjedtebb a hétfokozatú PDK, amely gyorsabb váltást és jobb teljesítményt biztosít, mint a manuális váltó. A váltók sebességének növeléséhez a Porsche 911-esekben elérhető Tiptronic S és Sport Chrono opciók is elérhetők.

Futómű

A Porsche 911-esek minden modelljén elérhető a PASM futómű, amelyet a Porsche Adaptív Futómű (PASM) névvel ismernek. A PASM futómű segítségével a vezetők igazíthatják a kocsi magasságát, és beállíthatják a felfüggesztés keménységét. A PASM futómű kétféle beállítási lehetőséget is kínál: a Comfort beállítást, amely kényelmesebb utazást biztosít, és a Sport beállítást, amely a sportos vezetéshez kínál jobb kényelmet és kontrollt. A Porsche 911-esekben elérhető még a PASM Active Sport futómű is, amely segítségével a vezető közvetlenebb vezetési élményt élvezhet.

Fékrendszer

A Porsche 911-esekben elérhető a Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) fékrendszer, amely a legtisztább és legjobb fékezést biztosítja. A PCCB fékrendszer kétféle féket használ, amelyek közül az egyik a szilícium-karbidból készült kompozit fékbetét, a másik pedig a szilícium-karbidból készült porrá zúzott fékbetét. A PCCB fékrendszer könnyű, és jobb teljesítményt és hatékonyságot biztosít, mint a hagyományos fékrendszerek. A PCCB fékrendszer segítségével a Porsche 911-esek gyorsabban és biztonságosabban fékezhetnek.

ABS

Az összes Porsche 911-esben elérhető az Anti-Blocking System (ABS), amely segítségével a vezetők nagyobb biztonsággal és kontrollal vezethetik a kocsit. Az ABS rendszer segítségével a vezetők könnyebben és biztonságosabban irányíthatják a kocsit, és csökkenthetik a fékezéssel járó kockázatot. Az ABS rendszer segítségével a vezetők könnyebben kontrollálhatják a kocsit, és jobb teljesítményt érhetnek el a nagyobb biztonság érdekében.

Biztonsági Rendszerek

A Porsche 911-esekben számos biztonsági rendszer is elérhető, amelyek a vezetők és utasok biztonságát szolgálják. Ezek közé tartozik a Porsche Side Impact Protection (POSIP) rendszer, amely biztosítja a jobb oldalsérülések elleni védelmet, és a Porsche Stability Management (PSM) rendszer, amely segítségével a vezetők jobb biztonsággal vezethetik a kocsit. A Porsche 911-esekben elérhető még a Porsche Traction Management (PTM) rendszer is, amely segítségével a vezetők jobb teljesítményt érhetnek el a nagyobb biztonság érdekében.

Konklúzió

A Porsche 911 egy nagy teljesítményű kétüléses sportkocsi, amelyet a Porsche AG gyárt. A Porsche 911-esek kiváló teljesítményt és kiváló minőséget biztosítanak, és számos technológiai fejlesztést kínálnak vezetőik számára. A Porsche 911-esekben elérhető műszaki adatok között szerepelnek a különböző motorok teljesítménye, a különböző váltók, a futómű, a fékrendszer, az ABS rendszer és a biztonsági rendszerek. A Porsche 911-esekkel a vezetők kiváló teljesítményt és maximális biztonságot élvezhetnek.

Leave a Reply