Menu Close

Egy Jól Működő Lexus Is 200 Ködlámpa Izzó

Izzó, távfényszóró OSRAM XENARC ORIGINAL 66240 35W, 85V, D2S
Izzó, távfényszóró OSRAM XENARC ORIGINAL 66240 35W, 85V, D2S from www.autodoc.hu

Az autók szerelésével és karbantartásával kapcsolatos foglalkozásokat, mint például a Lexus IS 200 Ködlámpa Izzó cseréjét, igazi kihívások elé állíthatják a szerelőket. Bár ez egy általánosan ismert és elérhető alkatrész, a megfelelő cseréhez szükség van egy kis gyakorlatra. A jó hír az, hogy a Lexus IS 200 Ködlámpa Izzó cseréje nem olyan nehéz feladat, ha megfelelően kezeled. Ebben a cikkben részletesen áttekintjük a ködlámpa izzó cseréjét a Lexus IS 200-on.

A Lexus IS 200 Ködlámpa Izzó típusai

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell tudni a Lexus IS 200 Ködlámpa Izzó cseréjéhez, hogy melyik típust használja. Az előző generációs autókban H7 típusú izzókat használtak, de a Lexus IS 200-on H11 típusú izzókat használnak. Ez azt jelenti, hogy ha a ködlámpa izzó cseréjét kívánja végrehajtani, először ellenőriznie kell a ködlámpa izzó típusát. Ha nem biztos benne, hogy melyik típust használja, kérdezze meg a szervizmérnökét.

A Lexus IS 200 Ködlámpa Izzó cseréje

Ha a Lexus IS 200-on H11 típusú izzókat használnak, akkor a következő lépéseket kell megtennie a ködlámpa izzó cseréjéhez. Először el kell távolítania a lámpatestet. Ehhez először el kell távolítania a ködlámpa házát, majd el kell távolítania a ködlámpa takarólapot. A következő lépés a lámpatest eltávolítása. Ehhez először el kell távolítania a hűtőszellőző közepi részét, majd a lámpatestet el kell távolítania a rögzítőcsavarok segítségével. Ha ez megtörtént, el kell távolítania az izzót a lámpatestből. Ezután el kell távolítania a régi izzót, majd be kell helyeznie az új izzót a lámpatestbe. Ezután vissza kell rögzítenie a lámpatestet, majd vissza kell rögzítenie a ködlámpa házát és a takarólapot.

Műszaki adatok

Ha az új izzót behelyezte a lámpatestbe, jó, ha megvizsgálja műszaki adatait. Az új izzónak megfelelően kell működnie. Ha a műszaki adatok nem felelnek meg, akkor nem fog megfelelően működni. Az új izzónak meg kell felelnie a típusnak, a teljesítménynek és a feszültségnek. A teljesítménynek meg kell felelnie az eredeti izzónak, és a feszültségnek meg kell egyeznie az eredeti izzóval. Ha a teljesítmény és/vagy a feszültség nem felel meg, akkor a ködlámpa izzó cseréjét meg kell ismételni.

A ködlámpa izzó cseréjének befejezése

Ha a ködlámpa izzó cseréje befejeződött, akkor még néhány dolgot meg kell tennie. Először is ellenőriznie kell a ködlámpa működését. Miután ellenőrizte, hogy a ködlámpa megfelelően működik-e, akkor ellenőrizze, hogy melyik fényerősségű izzó használja. A fényerősségnek meg kell felelnie a gyári fényerősségnek. Ha a fényerősség nem megfelelő, akkor a fényerősséget állítani kell. Először is, ellenőrizze a fényerősséget a ködlámpa váltóval, és ha szükséges, állítsa be a fényerősséget. Végül ellenőrizze, hogy a szembejövő járművek megfelelően reagálnak-e a ködlámpára. Ha igen, akkor a ködlámpa izzó cseréje sikeresen befejeződött.

Összefoglaló

A Lexus IS 200 Ködlámpa Izzó cseréje egy kis gyakorlattal és elővigyázatossággal történhet. Először ellenőriznie kell, hogy milyen típusú izzót használ. Ezután el kell távolítania a lámpatestet, majd el kell távolítania az izzót a lámpatestből. Ezután el kell távolítania a régi izzót, majd be kell helyeznie az új izzót a lámpatestbe. A műszaki adatoknak meg kell felelnie az eredeti izzónak. Ezután vissza kell rögzítenie a lámpatestet, majd vissza kell rögzítenie a ködlámpa házát és a takarólapot. Végül ellenőriznie kell a ködlámpa működését és a fényerősséget. Ha a következő lépéseket megfelelően követi, akkor a Lexus IS 200 Ködlámpa Izzó cseréje sikeresen befejeződhet.

Leave a Reply