Menu Close

Lexus Es 300Nx Összehasonlítás 2023-Ban

2018 Lexus NX 300h Pictures 52 Photos Edmunds
2018 Lexus NX 300h Pictures 52 Photos Edmunds from www.edmunds.com

A Lexus ES 300NX az egyik legkedveltebb luxus limuzin a piacon. A következő években a Lexus hasonló járművei, a NX-es és az IS-es is sokat fejlődtek, így most összehasonlítást végezhetünk a közöttük. A cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen tulajdonságokból áll ez a két autó, és melyik alkalmasabb a magyar autósok számára.

Motorkínálat

A Lexus ES 300NX-ben egy 2,0 literes benzines motor található, melynek teljesítménye 178 lóerő. A NX-esben viszont egy 2,5 literes benzines motor van, melynek teljesítménye 214 lóerő. A NX-es továbbá egy hibrid változatot is kínál, melynek teljesítménye 144 lóerő. A NX-es motorjai képesek többféle üzemanyaggal is működni, így akár gázolaj, akár benzin, az autó még mindig hatékonyan működik. A ES-es motorja viszont csak benzinnel működik.

Design

A Lexus ES 300NX-nek egyszerű és letisztult dizájnja van, amely különösen alkalmas a magyar autósok számára, hiszen lehetővé teszi, hogy könnyedén megkülönböztessék a többi autótól. A NX-es viszont sokkal kifinomultabb és modern dizájnú, amely sokkal feltűnőbb és különlegesebb. A NX-es külső megjelenését is sokkal jobban személyre szabhatják, mint a ES-t, mivel többféle opciós csomaggal is rendelkezik.

Komfort

A Lexus ES 300NX-ben kényelmes belső teret találunk, amely különösen alkalmas a hosszú távú utazásokra. Az autóban található vezető fotel és kormánykerék is kényelmes, így egyszerűen vezethető. Az autóban található sokféle berendezés is, mint például a digitális kijelző, amely megkönnyíti a navigációt. A NX-esnek is van egy kényelmes belső tere, de a kényelmesebb vezetőfotel és a kormánykerék mellett sokféle berendezés is található benne, mint például az önvezető rendszer, amely segíti az autó vezetését.

Költségek

A Lexus ES 300NX-nek költséghatékony ára van, így kiváló választás lehet a magyar autósok számára. Az autó ára 3,2 millió forint, ami egy nagyon kedvező ár a kínált funkciók és a komfort miatt. A NX-es azonban kissé drágább, mivel ára 4,1 millió forint. Az autó több funkcióval is rendelkezik, mint például az önvezető rendszer, ezért ez az ár indokolt.

Összegzés

A Lexus ES 300NX és a NX-es közötti összehasonlítás során megállapíthatjuk, hogy a két autó közül a NX-es jobb választás a magyar autósok számára. A NX-es különösen azoknak ajánlott, akik szeretik a modern megoldásokat és a magasabb minőséget keresik. A NX-es komfortosabb és több funkcióval rendelkezik, mint a ES-es, ezért a magasabb ár is indokolt.

Leave a Reply