Menu Close

Az Első Lexus Autó – A Japán Luxusautó Márka A Maga Korában

Az Első Lexus Autó Chevrolet
Az Első Lexus Autó Chevrolet from chevro.deminasi.com

Az első Lexus autó, a Lexus LS400, 1989-ben debütált Japán autópiacán. Az LS400 egy teljesen új modell volt, amely a Toyota Motor Corporation luxusautó-márkájaként jelent meg. A csúcstechnológia szintje azonnal meghatározta a luxusautók követelményeit, amelyeket mainál sokkal megfizethetőbb áron kínáltak a vásárlóknak.

A japán autógyártó a Lexus LS400-al bevezette a “Luxury Performance Engineering” koncepciót, amely a gazdag szövetű belső területeken kívül nagy teljesítményű motorokat és szigorú minőségellenőrző eljárásokat tartalmazott. Az LS400-al az autógyár szerette volna megmutatni a világnak, hogy Japán képes a legjobb minőségű luxusautók gyártására. Az LS400 tökéletesen illeszkedett a Toyota stratégiájához, amely arra ösztönzött, hogy folyamatosan fejlessze a márka minőségét.

A Lexus LS400 különleges tulajdonságai

A Lexus LS400-t széles körű vezetői kényelem jellemezte. A modell a világ első olyan autója volt, amely elektromos vezérléssel rendelkezett a vezetői ülésen és a műszerfalon lévő vezérlők és gombok szabályozására. Emellett az LS400 a világon elsőként kínálta az elektromos sebességváltót és az elektronikusan vezérelt felfüggesztést.

Az LS400-on elsőként alkalmaztak kormánymű-szervót, hogy a kormányzási érzet még realisztikusabb legyen. A kormányzási érzetet tovább javította a modell összeszerelésénél alkalmazott magas minőségű alkatrészek, amelyeket a korábbi Toyota modellekhez képest alacsonyabb áron szereztek be a japán autógyár számára.

Az LS400 befolyása a luxusautó-piacon

Az LS400 megjelenésével a luxusautó-piacon megrengette a konkurencia versenyét. Az autó több szempontból is jobb volt, mint a hasonló felszereltséggel rendelkező más modelljei, és ezt a közönség is hamar észrevette. Az LS400-al a Toyota egy új kategóriát teremtett, amelyet az úgynevezett “pragmatikus luxusautók” képviseltek. Az LS400 nemcsak jobb áron kínált több luxus tulajdonságot, mint a konkurens márkák, de a minőségi komponensek és a kifogástalan műszaki teljesítmény is csúcsminőséget képviselt.

Az LS400-al a Toyota az első olyan luxusautó-gyártó, amely megteremtette a versenyképes és magas minőségű luxusautó-piacon a világ számos országában. Az LS400 megjelenésével a Toyota a luxusautó-piacon új szintre lépett, és a márka által kínált luxusautók ma is nagyon keresettek.

A Lexus márka jelenlegi állapota

A Lexus márka a világ egyik vezető luxusautó-márkájaként van jelen több mint 90 országban. Az LS400-ban megjelenő technológiák ma is hasonlóan jelen vannak a márka többi modellében. A Lexusnak a világ valamennyi országában széles választéka van, amely mindent magában foglal, a kompakt szedántól a luxus-sportkupé-ig.

Az autógyár a mai napig a legmagasabb minőséget kínálja vezetői kényelem, menettulajdonságok és teljesítmény terén. A Lexus márka egyre növekvő sikerét jelzi, hogy a márka a világ legsikeresebb luxusautó-márkájaként van jelen több mint 90 országban.

Az LS400 az autóipar egyik legnagyobb sikerének számít

Az LS400 egyik legnagyobb sikerét abban látjuk, hogy az autó számos innovatív technológiát kínált, amelyeket ma is használnak a luxusautó-piacon. Az LS400-al a Toyota bemutatta, hogy a luxusautók nemcsak a legmagasabb minőséget képviselik, de megfizethető áron is elérhetők. Az LS400 bemutatta a világnak, hogy a luxusautók nemcsak magas árakkal járnak, hanem a Toyota számára különösen jelentős az elemzői minőség és a technológiai fejlesztések egyensúlya.

Az LS400 az autóipar egyik legnagyobb sikerét jelentette, amely a japán autógyár sikerét is meghatározta. A Toyota sikere az LS400-al csak tovább fokozódott az évek során, és a márka ma már az egyik legnépszerűbb luxusautó-márkaként van jelen a világ számos országában.

Leave a Reply