Menu Close

2014 Mitsubishi Asx Használtautó

2014 Mitsubishi ASX XLS 2.0L 2WD Petrol Auto Bay City Mitsubishi
2014 Mitsubishi ASX XLS 2.0L 2WD Petrol Auto Bay City Mitsubishi from baycitymitsubishi.co.nz

Az ASX-ről

A Mitsubishi 2014-ben mutatta be az ASX-et, amely egy összkerékhajtású, kompakt crossover személyautó volt. Az autó a Mitsubishi Outlander és a Lancer között állt – kisebb, mint az előbbi, de több, mint az utóbbi. Az ASX-et az európai piacon a Mitsubishi ASX, az amerikai piacon a Mitsubishi Outlander Sport néven ismerték. Az ASX azonban nem csak az Egyesült Államokban kapható, sok európai országban is elérhető, köztük Magyarországon is. Az ASX egyike azon kevés használtautóknak, amelyeket többféle hajtásláncnál is megvásárolhatunk, beleértve a dízel, benzin és hibrid hajtásláncokat is.

Az ASX megjelenéséről

Az ASX egy kompakt crossover, amely külsőleg nagyon sok közös pontot mutat a Mitsubishi Outlanderrel. Az autó kombinálta a meglévő Outlander dizájnelemeket az Lancer és a RVR közös vonásokkal, amelyek egyedi megjelenést eredményeztek. Az autó karosszériája lekerekített szögekkel rendelkezik, széles és magas orrral, szögletes fényszórókkal és egyedi hűtőráccsal. Az autó hátuljának megjelenése sokkal letisztultabb, keskenyebb fényszórókkal és laposabb hátsó szélvédővel, amelyek összehangolják az autó egészét.

Az ASX teljesítménye

Az ASX egyike azon kevés használtautóknak, amelyek többféle hajtásláncnál is megvásárolhatóak, beleértve a dízel, benzin és hibrid hajtásláncokat is. A benzines hajtásláncok a 2.0-es MIVEC motorból állnak, amelyekhez egy hatsebességes manuális és egy CVT-váltó is társítható. Az 1,6 literes turbódízel motor kétféle változatban is elérhető, mindkettőhöz egy hatsebességes manuális váltó tartozik. Az ASX-hez egy 2.2 literes turbódízel motor is rendelhető, amelyhez egy hatsebességes automata váltó tartozik. A legerősebb hibrid hajtáslánc a 2.0 literes benzines motor kombinációja egy elektromos motorral és egy négyfokozatú automata váltóval.

Az ASX menettulajdonságairól

Az ASX nemcsak többféle hajtásláncot kínál, hanem kitűnő menettulajdonságokat is. Az autó kiválóan viselkedik az aszfalton, a felfüggesztés könnyedén engedi a kisebb rezgéseket, és kényelmesen tartja az autót a kanyarokban. Az ASX előre hajlított motorblokkja lehetővé teszi az autónak, hogy könnyedén manőverreljen a kisebb helyeken, és könnyen be tudjon állni a parkolóhelyekre. Az ASX különösen jól teljesít a keskeny utakon. Az autó kisebb mérete miatt könnyedén el tud kanyarodni a keskeny utakon, és a kisebb helyeken is kiválóan manőverez.

Az ASX felszereltsége

Az ASX többféle szinten is megvásárolható, beleértve a bázismodelleket és a túlköltekezett modelleket is. A bázismodellek alapvető felszereltséget kínálnak, beleértve a manuális klímaberendezést, a 16 colos könnyűfém felniket, az elektromos ablakokat és tükröket, az üléshuzatokat és az alapvető rádiót. A túlköltekezett modellben többféle extra is elérhető, beleértve a tolatókamerát, a navigációs rendszert, a kétzónás klímaberendezést, a bőrüléseket és a 18 colos felniket.

Az ASX ára

Az ASX ára Magyarországon a használtautó-piacon jelenleg a 2-3 millió forint között mozog. Az árak azonban az autó évjáratától, felszereltségétől és állapotától függően változhatnak. Az eladók általában jelentős kedvezményeket nyújtanak, így az autók áraként kapott ár még alacsonyabb lehet. Az autók állapota azonban fontos, mivel ez befolyásolhatja az autó teljesítményét és élettartamát.

Az ASX véleménye

Az ASX egyike azon kevés használtautóknak, amelyek többféle hajtásláncnál is megvásárolhatóak. Az autó különösen jól teljesít a keskeny utakon, mivel könnyű manőverezni vele. Az ASX külső vonásai kombinálják a Mitsubishi Outlander és az Lancer közös vonásait, és egy egyedi megjelenést eredményeznek. Az ASX-hez alapvető és túlköltekezett felszereltséget is rendelhetünk, amelyeknek köszönhetően az autó kényelmes és biztonságos környezetet biztosít. Az ASX ára Magyarországon a 2-3 millió forint között mozog, de az árak az autó évjáratától, felszereltségétől és állapotától függően változhatnak.

Az ASX jövője

A Mitsubishi 2014-ben mutatta be az ASX-et, és az autó népszerűsége azóta csak nőtt. Az ASX egyike azon kevés használtautóknak, amelyek többféle hajtásláncnál is megvásárolhatóak, így könnyedén megtalálhatjuk az egyén igényeinek megfelelő hajtásláncot. Az ASX kombinálja a Mitsubishi Outlander és az Lancer közös vonásait, és egyedi megjelenést eredményez. Az ASX-hez alapvető és túlköltekezett felszereltséget is rendelhetünk, amelyeknek köszönhetően az autó kényelmes és biztonságos környezetet biztosít. Az ASX ára Magyarországon a 2-3 millió forint között mozog, ami kedvező ár az autónak a teljesítménye és a kínált felszereltség szempontjából. Az ASX jövője biztatónak tűnik, és biztosan továbbra is népszerű lesz a használtautó-piacon.

Leave a Reply